Pitanja i odgovori


MUSIC DJ je precizno osmišljena platforma koja pomaže brendovima da koriste odabranu muziku, sadržaj i tehnologiju kako bi dodatno podstakli potrošače u ugostiteljstvu i maloprodajama.Mediji za zabavu (muzički, video i drugi formati sadržaja) su moćna komponenta brenda koja dopunjuje upravo ono što oni ne mogu, a to je emocija.Pokretanje emocija poboljšava osećaj i vezu koju potrošači imaju sa brendom i daje im razlog za dodatno angažovanje.

Kombinujući kreativnu strategiju i brendirani radio sa audio sistemima i digitalnim platformama, MUSIC DJ stvara emocionalnu interakciju između potrošača i brenda. Ova interakcija utiče na publiku dok istovremeno pruža jedinstveni način života i snagu brenda .

Sa MUSIC DJ-om nećete više biti u obavezi da razmištaljte o emitovanju muzike u Vašem kafiću, restoranu, hotelu ili lancu maloprodaja.Pažljivo biranje muzičkog pravca, kreiranje jedinstvene playliste i satnice prema Vašim zahtevima i željama upravo je ono što Vam nudi MUSIC DJ. Vaš brendirani internet radio se emituje 24h putem internet striminga i dostupan je istovremeno za slušanje na svim lokacijama u svetu.

Brendirana radio stanica dostupna je 24h širom sveta i moguće je slušati istovremeno na više lokacija istovremeno.

MUSIC DJ je zaštićen sistem.Pristup brendiranim radio stanicama imaju samo registrovana lica, odnosno korisnici koji imaju pristupne podatke.

Za svaki radio striming se unosi jedinstvena IP adresa, i nemoguće je pristupiti sa drugog mesta.

Nećete više morati da brinete o muzici u Vašem restoranu, kafiću ili lancu maloprodaja.Ažuriranje najnovije muzike, monitoring, promene playliste na Vaš zahtev su naš posao.

Za emitovanje Vaše radio stanice potrebna Vam je minimalna tehnička opremljenost.Priključak na internet,  računar, laptop, mobilni telefon ili tablet, audio izlaz i zvučnici.

Na osnovu člana 163. Zakona o autorskom i srodnim pravima („Službeni list SCG“, br.61/04), Upravni odbor Sokoja – Organizacije za zaštitu autorskih muzičkih prava donoio je odluku prema kojoj su i emiteri i poslovni subjekti obostrano dužni da plaćaju odgovarajuću mesečnu tarifu prema vrsti i veličini objekta.

Uopštena definicija striminga odnosi se na postupak prijema bilo video ili audio sadržaja preko određene računarske mreže, a zatim i njihovu istovremenu reprodukciju. Praktično rečeno live streaming je isto što i direktan prenos određenog sadržaja preko televizije ili radija.

Tabela kvaliteta radio striminga :

1. 320 KB/s
2. 256 KB/s
3. 192 KB/s
4. 128 KB/s

Radio striming se dakle može emitovati od HQ najvećeg kvaliteta 320 kb/s do najmanjeg zadovoljavajućeg 128/kbs.Postoji takođe i manje kvalitetno emitovanje od 128 KB/s, ali taj striming neće zadovoljiti kvalitet emitovanja.

Da bi pojednostavili, za 320 KB/s strming potrebna je kvalitetna i stabilna internet konekcija sa serverom, dok se za manji kvalitet striminga proporcionalno umanjuje potreba za kvalitetnim protokom podataka.

Tako da u slučaju 128 KB/s emitovanja trenutni dostupni internet paketi naših ISP-ova sasvim će zadovoljiti kvalitetan striming u vašem objektu.

Može postojati više razloga zbog čega bi striming mogao da bude u prekidu.Najveći problem predstavlja vaš priključak na internet, odnosno vaša brzina paketa.Ukoliko u vašem objektu koristite jednu mrežu za kompletno napajanje, postoji mogućnost da svi korisnici koriste istu mrežu, te stoga može doći do zakušenja protoka podataka.Naš savet je ukoliko možete uvek koristite dva manja internet paketa.Jedan za vaše potrebe a drugi za javni pristup.

Osim toga, ukoliko utvrdite da nemate kvalitetan priključak na internet, ili iz bilo kojeg drugog razloga dolazi do kraćih prekida u emitovanju, obratite se našoj korisničkoj podršci kako bi testirali optimalnu brzinu striminga.

MUSIC DJ striming platforma nastoji da u svojoj fonoteci poseduje isključivo i emituje samo pesme koje su HQ odnosno 320 KB/s.

Kompletna fonoteka prolazi kroz čitavu seriju softverskih preslišavanja “peglanja” i korekciju volumena.

Kreiranje playlisti i kompletan odabir pesama prepušten je iskusnim poznavaocima muzike, renomiranim DJ-ejevima i dugogodišnjim audiofilima.

Svaka pesma je više puta pažljivo preslišana i odabrana za playlistu, odnosno odgovarajuću vrstu muzike.

Dakle, desetine hiljada pesama nisu birane putem automatizma, niti je sortirao bilo koji softver, nego je pažljivo odabrao “pravi, živi” DJ 🙂

Kompletno emitovanje zasebnih playlista, odnosno striminga zasnovano je na konceptu 24 časovnog emitovanja, s tim da u toku radne sedmice (7 dana) ne dođe do ponavljanja istih numera.

***Ovaj koncept se ne odnosi na emitovanje najnovijih radijskih hitova.

Posedujete svoju privatnu fonoteku i želite da uređujete playliste, zaluđeni ste određenom vrstom muzike, ili jednostavno imate ideju za naš dalji razvoj, kontaktirajte nas na e mail : radio@musicdj.rs

Želite da nas zastupate u svom gradu, regionu ili državi ?

MUSIC DJ je otvoren za saradnju na svim nivoima.Ukoliko želite da nas zastupate pošaljite svoje pismo namere na e mail : radio@musicdj.rs

Radujemo se budućoj saradnji 🙂

Registrovati se možete potpuno BESPLATNO klikom na link : OVDE

Registrovani korisnici se mogu prijaviti u sistem klikom na link : OVDE

Ukoliko ste zaboravili password kliknite na link : OVDE i unesite svoje korisničko ime ili e mail adresu

[ihc-hide-content ihc_mb_type="show" ihc_mb_who="9,8,7,4" ihc_mb_template="4" ] [There are no radio stations in the database][/ihc-hide-content] [ihc-hide-content ihc_mb_type="show" ihc_mb_who="9,8,7,4" ihc_mb_template="5" ]
[/ihc-hide-content]